Zobrazit články z rubriky:  Příběhy a zamyšleníCo se děje v DomověTříkrálové sbírkyPostní almužnyDny otevřených dveříMimořádné událostiNácvikové pobyty v Holanech Jiné článkyNapsali o násCo se děje v Chráněném bydleníCo se děje v podporovaném bydleníCo se děje v terapeutické dílně

Sbírka na pomoc lidem zasaženým tornádem

Diecézní charita Brno založila sbírku na podporu lidem zasaženým včerejším tornádem na Břeclavsku a Hodonínsku.

Děkujeme za vaši pomoc.

SOS Hodonín a Břeclav - web

Pozůstalostní setkání

V červnu u nás proběhlo pozůstalostní setkání, kterého se zúčastnilo devět lidí. Milé přivítání bylo následováno čtením úryvku z Deníku naší zesnulé klientky a Knížky pro vdovy, které se obsahově krylo s častými stesky našich pozůstalých.

Lidé vzpomínali a děkovali nejen za naši pomoc, ale i za samotnou existenci domácího hospice. Někdo v slzách zavzpomínal na těžké chvíle, někdo se snažil zakrýt rozpaky trochou humoru, a při některých vyprávěních se lidé i zasmáli. Závěrem jsme se rozloučili zapálením svíčky za naše blízké.

Velký zájem o další taková setkání nás mile překvapil. Nástin na příští setkání by mohl být koncert Kytlického chrámového sboru a Kuby Horáka v kostele sv. Jakuba, který by pravděpodobně proběhl v září a který bude následován kávou v hospicové kanceláři.

Naděje se vrátí

Vraťme jim naději. Podpořte rodiny zasažené pandemií.

Naděje se vrátí_2

Tříkrálovou sbírku dárci letos podpořili téměř 81,5 milionu korun. Peníze už pomáhají. Děkujeme!

Praha 27. května 2021

Tříkrálová sbírka je spočtena do poslední koruny. Vynesla 81,476 milionu Kč. To je značná částka. Kvůli epidemiologické situaci se totiž letos tradiční koleda musela obejít bez toho hlavního: bez koledníků v ulicích. Do sbírky bylo možné letos přispět pouze online nebo prostřednictvím „statických pokladniček“. A vybrané peníze dávno neleží jen tak na účtu, ale už pomáhají po celé republice – lidem, kteří se ocitli v nouzi. Třeba i kvůli epidemii covid-19.

Tříkrálová sbírka 2021_2

Sbírka potravin 24. dubna 2021

V sobotu 24. dubna 2021 proběhne Jarní kolo Sbírky potravin. Zapojte se s námi do celostátní akce a pomozte lidem, kteří žijí na hranici chudoby. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Sbírka potravin foto 1

Tříkrálové pokladničky rozpečetěny, vybralo se 80 milionů korun. Děkujeme!

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny a výsledná částka z nich dosáhla celkem 52,3 milionu korun. Dalších téměř 24 milionů přinesla on-line koleda na webových stránkách sbírky a přes 4 miliony doputovaly od štědrých dárců přes DMS. Celkem tak letošní Tříkrálová sbírka přinesla potřebným téměř 80,3 milionu. Koleda ale ještě nekončí, on-line i pomocí DMS lze totiž sbírku podpořit až do konce dubna.

Rozpečetěné pokladničky Tříkrálové sbírky naší charity

V letošním roce pokračujeme v nalézání nových cest ve všech oblastech života spolu s Vámi všemi. Tříkrálová sbírka není vyjímkou.

Tříkrálový koncert se vydařil a sbírka pokračuje online

Částku 2 163 861 Kč poslali během Tříkrálového koncertu diváci pomocí dárcovských SMS. Tradiční Tříkrálový koncert, který je poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům odvysílala Česká televize v neděli 10. ledna večer. Tříkrálová sbírka však stále pokračuje – v online prostoru i prostřednictvím „statických pokladniček“. Pandemie nemoci covid-19 a související přijatá opatření letos nedovolují koledníkům vyjít do ulic. To však vede k hledání nových cest, jak sbírku lidem připomenout.

Tříkrálová sbírka 2021 trochu jinak

S ohledem na edpidemickou situaci se 21. ročník Tříkrálové sbírky uskuteční jiným způsobem. Koledníci vám budou hrát a zpívat na náměstí Míru ve stánku pod stromečkem, vedle Betléma.
Koledu „My Tři králové jdeme k Vám“ uslyšíte uslyšíte z jejich úst
od 6. ledna do 12. ledna vždy mezi 14:30 - 16:00 hod.